Jumping Fitness

Wat is Jumping Fitness?
Bij de fitnesstrend Jumping Fitness maak je Aerobic-achtige bewegingen op een trampoline. Je volgt het ritme van de muziek. En om de zoveel tijd span je je explosief in. Op dat moment is het de bedoeling dat je je knieën zo hoog mogelijk optrekt en je ritmisch afzet op de elastische vering.

De intensiteit van de bewegingen bepaal je verder uiteraard zelf. Bij Jumping fitness geef je namelijk tegenkracht aan de trampoline. Hoe harder je trapt, hoe zwaarder je work-out.

Waarom je Jumping fitness uit moet proberen?

Uit recent onderzoek blijkt dat wanneer je 19 minuten springt, je als vrouw 8,3 calorieën per minuut verbrandt. Volgens onderzoekers verbrand je in dat tijdsbestek evenveel calorieën als wanneer je 22,5 kilometer per uur fietst of 1,6 kilometer in tien minuten rent. Dit betekent dus dat als je een uurtje op de trampoline hupst, je algauw 450 calorieën verbrandt!

Geen spierpijn
De combinatie van de soepele bewegingen en het elastiek zorgt dat ervoor er geen scheurtjes in je spieren komen. Normaal gesproken zijn scheurtjes de oorzaak van spierpijn. Die heel kleine scheurtjes ontstaan door intensief belasten, bijvoorbeeld als je met gewichten traint. Bij Jumping fitness gebruik je geen extra gewichten. Je werkt met je eigen gewicht en kracht. Doordat je spieren niet overbelast raken, herstel je snel. In principe kun je elke dag trainen. Perfect om conditie op te bouwen.

X