Je vindt ons aan het Open Einde 11 in Musselkanaal

Hatha Yoga

Yoga, een eeuwenoude praktijk die zo’n vijfduizend jaar geleden in India ontstond, is een tijdloze filosofie die de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds relevant is in de moderne wereld. Het is de kunst van het verenigen van lichaam en geest, het vinden van harmonie binnenin en het bereiken van innerlijke rust. Yoga is een reis naar zelfontdekking en welzijn, en in zijn puurste vorm was het een spirituele oefening die nog niet was beïnvloed door de westerse cultuur.

Hatha Yoga is de meest klassieke en traditionele vorm

Binnen het rijke scala aan yogastromingen is Hatha yoga een van de meest klassieke en traditionele. Het woord ‘Hatha’ is afgeleid van het Sanskriet en bestaat uit ‘ha’, wat ‘zon’ betekent, en ’tha’, wat ‘maan’ betekent. Deze termen symboliseren de dualiteit van het leven, waarbij de zon staat voor het actieve, dynamische, en ‘yang’, en de maan voor het kalme, passieve, en ‘yin’. Hatha yoga streeft naar het bereiken van een evenwicht tussen deze tegengestelde krachten, door middel van asana’s (lichaamshoudingen) in combinatie met de ademhalingstechnieken, ook bekend als ‘pranayama’.

Elke pose heeft een duidelijk begin en einde

Een van de kenmerken van Hatha yoga is de aandacht voor geïsoleerde en op zichzelf staande houdingen. Elke pose heeft een duidelijk begin en einde, en dit stelt beoefenaars in staat om zich volledig te concentreren op de juiste uitvoering en uitlijning van elke oefening. Deze precisie is van cruciaal belang, omdat Hatha yoga gericht is op het bevorderen van fysieke gezondheid en innerlijke balans.

Hatha Yoga heeft een meer ontspannen benadering

Een ander aspect van Hatha yoga is het gematigde tempo van de lessen. In vergelijking met sommige andere yogavormen, waarbij het tempo hoog ligt, biedt Hatha yoga een meer ontspannen en mindful benadering. Dit maakt het toegankelijk voor beginners en voor degenen die op zoek zijn naar een kalme, meditatieve ervaring.

Hatha yoga is een uitstekende keuze voor mensen die voor het eerst met yoga beginnen. Het biedt een stevige basis en legt de nadruk op techniek en bewustzijn. Het is een kans om te verkennen, te groeien en te leren over je eigen lichaam en geest. Het kan dienen als een poort naar de rijke wereld van yoga, waarin je steeds dieper kunt duiken naarmate je ervaring groeit.

Hatha Yoga iets voor jou?

Kortom, Hatha yoga is een tijdloze en evenwichtige benadering van deze eeuwenoude praktijk. Het nodigt je uit om de innerlijke zon en maan in jezelf te ontdekken en brengt harmonie tussen lichaam en geest. Het is een toegankelijke en transformerende reis die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar gezondheid, balans en innerlijke vrede. Het brengt de eeuwenoude wijsheid van yoga naar de moderne wereld en biedt een bron van rust en welzijn in ons hectische dagelijkse leven. Wil jij meedoen met onze Hatha Yoga les? Laat het ons weten via 0599-213475. Naar dit nummer kun je zowel bellen als appen.