Je vindt ons aan het Open Einde 11 in Musselkanaal

Jumping fitness

Tijdens een jumping fitness les ervaar je een unieke en opwindende vorm van lichaamsbeweging. Het gaat veel verder dan simpelweg op en neer springen op een trampoline; het is een totale lichaamstraining die je spieren aanspreekt, je balans verbetert en je conditie naar een hoger niveau tilt.

Je pakt veel verschillende spieren mee tijdens deze training

Het eerste wat opvalt tijdens een jumping fitness les is de intensiteit. Terwijl je in de lucht springt en landt op de veerkrachtige trampoline, werkt je lichaam hard om deze dynamische bewegingen te beheersen. Dit vraagt om de betrokkenheid van een breed scala aan spiergroepen. Van je benen tot je core en armen, bijna alle delen van je lichaam worden geactiveerd en versterkt. Jumping fitness is een full-body workout in de ware zin van het woord.

Jumping Fitness verbeterd je balans en coördinatie

Naast spierversterking is het verbeteren van balans en coördinatie een andere belangrijke focus tijdens deze training. Aangezien je moet navigeren op een instabiele ondergrond, moet je lichaam voortdurend aanpassingen maken om in evenwicht te blijven. Dit bevordert niet alleen een betere lichaamshouding, maar het kan ook helpen bij het voorkomen van blessures in het dagelijks leven.

Jumping fitness is ideaal wanneer je snel last hebt van je gewrichten

Een ander opmerkelijk voordeel van deze les is de lage impact op de gewrichten. In vergelijking met sporten zoals hardlopen, waarbij het lichaam herhaaldelijk schokken opvangt, absorbeert de trampoline een groot deel van de impact. Dit maakt de training ideaal voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, inclusief degenen met gevoelige gewrichten.

Verbeter je uithoudingsvermogen met onze les

De voordelen mogen dan ook niet over het hoofd worden gezien. Jumping fitness is een effectieve manier om je hartslag te verhogen en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Het kan helpen bij het verbranden van calorieën, het stimuleren van de stofwisseling en het bevorderen van gewichtsverlies.

Bovendien is jumping fitness gewoon leuk! Het voelt bijna als spelen in plaats van trainen. De sensatie van vliegen door de lucht en het gevoel van vrijheid op de trampoline maken het een boeiende en motiverende ervaring. Dit plezierige aspect van de training kan je extra gemotiveerd houden om regelmatig deel te nemen aan de lessen.

Is jumping fitness iets voor jou?

Kortom, jumping fitness is veel meer dan alleen maar springen op een trampoline. Het is een veelzijdige en uitdagende workout die je spieren versterkt, je balans verbetert, je conditie opbouwt en je gewrichten spaart. Het is een trainingsvorm die geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitheid. Dus, als je op zoek bent naar een leuke en effectieve manier om aan je gezondheid en welzijn te werken, overweeg dan zeker jumping fitness als een geweldige optie. Bel of app ons gerust voor meer informatie of het inplannen van een groepsles op 0599-213475