Je vindt ons aan het Open Einde 11 in Musselkanaal

Tai Jutsu

Tai Jutsu, vaak vertaald als “de kunst van het lichaam”, is een eeuwenoude Japanse vechtkunst die niet alleen gericht is op fysieke technieken, maar ook op de ontwikkeling van geestelijke en spirituele vaardigheden. Het is een vorm van zelfverdediging die sterk verankerd is in traditionele Japanse krijgskunsten en wordt gekenmerkt door zijn focus op efficiënte bewegingen, gebruik van natuurlijke kracht en respect voor de tegenstander.

Tai Jutsu heeft niets te maken met brute kracht

Een van de belangrijkste aspecten van Tai Jutsu is het idee van “Ju”, wat staat voor zachtheid of soepelheid. In plaats van brute kracht te gebruiken, leert Tai Jutsu beoefenaars om mee te gaan met de kracht van de tegenstander en deze te gebruiken om controle te krijgen over een situatie. Dit vereist een diepgaand begrip van lichaamsmechanica en een grote mate van finesse in de uitvoering van technieken.

Instinctief reageren

Een ander belangrijk principe in Tai Jutsu is het gebruik van natuurlijke bewegingen en posities. Beoefenaars leren om te reageren op aanvallen op een manier die instinctief aanvoelt, waarbij ze gebruik maken van hun omgeving en de kracht van hun eigen lichaam. Dit maakt Tai Jutsu niet alleen effectief als zelfverdedigingstechniek, maar ook als een vorm van lichamelijke training die helpt bij het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit en coördinatie.

Het is meer dan alleen een training

In een trainingssessie kunnen verschillende aspecten van de kunst worden verkend, waaronder basisbewegingen, ademhalingstechnieken, worpen, grepen en zelfverdedigingsscenario’s. Elke sessie biedt een kans om te groeien, zowel fysiek als mentaal.

Tai Jutsu iets voor jou?

Wil jij graag meer weten over deze les of een keer meedoen?
Laat het ons gerust weten! Meld je aan via het online rooster!
Ben je nog geen lid van onze sportschool, maar wil je wel graag een keer meedoen?
Dat kan! Laat het ons weten door een whatsapp bericht te sturen naar 0599-213475